|
Problem z opdaleniem COrrado G60 |
| Autor |
Wiadomość |
dzixon88

Twój pojazd: Corrado G60
Od kiedy prawko: 2006
|
Wysłany: 2008-05-01, 09:44 Problem z opdaleniem COrrado G60
|
|
|
| Mam Corrado G60, sytuacja wyglada tak ze ostatnio nie moge go odpalic ,przekrecam kluczyk i lipa.Najdziwniejsze jest to ze na popych odpala.Sprawdzilem ze nie ma iskry na swiecach i pompa nie podaje paliwa. Dowiedzialem sie ze to stacyjka, ze za duze napiecie szlo na nia i sie spalila. Moze miec stacyjka wplyw na to ze swieca nie ma iskry i pompa nie podaje paliwa ?? |
|
|
|
 |
 |
tomxx

Twój pojazd: Fiat Siena 1
|
Wysłany: 2008-05-01, 10:47
|
|
|
Wyrobiona tak;]
A ile aku ma lat? bo ja miałem 10 letni i nawet nie ruszał rozrusznikiem
Wymień kluczyk ;] na zapas |
|
 |
kRiz

Twój pojazd: ford orion D
Od kiedy prawko: 2008
|
Wysłany: 2008-05-01, 12:00
|
|
|
| ale skoro na pych odpala to znaczy ze masz cos z rozrusznikiem najprawdopodobniej z kablami dochadzacymi do niego pierw sprawdz rozrusznik i elektryke wokul niego pozniej zacznij sie zamartwiac stacyjka jak bys mial stacyjke to na pych pewnie by nie odpalal (podejrzewam ze pompe masz mechaniczna nie elektryczna czyli bierze siłe do pompowania paliwa z obrotów silnika a nie z zasilania elektrycznego) nie ma iskry bo skad niby ma byc jak alternator nie pracuje ?? bo sie silnik nie kreci mowie ci to rozrusznik badz cos z nim zwiazanego |
|
|
|
 |
dzixon88

|
Wysłany: 2008-05-02, 08:07
|
|
|
| kRiz napisał/a: | | ale skoro na pych odpala to znaczy ze masz cos z rozrusznikiem najprawdopodobniej z kablami dochadzacymi do niego pierw sprawdz rozrusznik i elektryke wokul niego pozniej zacznij sie zamartwiac stacyjka jak bys mial stacyjke to na pych pewnie by nie odpalal (podejrzewam ze pompe masz mechaniczna nie elektryczna czyli bierze siłe do pompowania paliwa z obrotów silnika a nie z zasilania elektrycznego) nie ma iskry bo skad niby ma byc jak alternator nie pracuje ?? bo sie silnik nie kreci mowie ci to rozrusznik badz cos z nim zwiazanego |
Jeżeli jest tak jak mowisz to masz u mnie flaszke |
|
|
|
 |
kRiz

Twój pojazd: ford orion D
Od kiedy prawko: 2008
|
Wysłany: 2008-05-02, 10:15
|
|
|
| jeszcze mam pytanie masz imobilajzer ?? |
|
|
|
 |
dzixon88

|
Wysłany: 2008-05-02, 16:26
|
|
|
AUTO JUZ ODPALA
Jednak to stacyjka, dzisiaj podlaczylem nowa i odpala
Stara stacyjka byla spalona, czyli ma wplyw na to ze nie jest podawa iskra na swiece i pompa nie podaje paliwa. CIesze sie bardzo bo jedynym wydatkiem byla stacyjka (100zl) i paliwo (50zl) za przejazd po ta stacyjke. Zaoszczedzilem bo kupilem sobie piwko i sam wymienilem
Ale i tak dzieki wielkie dla Was za to ze chcieliscie mi pomoc. Za wasze checi nacisne "pomogl"
Dzieki |
|
|
|
 |
|
|