|
pierwsze auto i co teraz?? (US, WR,OC???) |
| Autor |
Wiadomość |
yamsha--k

Twój pojazd: golf
|
Wysłany: 2008-04-16, 23:57 pierwsze auto i co teraz?? (US, WR,OC???)
|
|
|
SPRAWA JEST TAKA:
KUPILEM SWOJE PIERWSZE AUTO ZA SKROMNE 1500ZL KTORE JEST NA UMOWIE, AUTO MA GAZ, PRZEGLAD I OC SA WAZNE JESZCZE PRZEZ DOBRE POL ROKU I JEST ZAREJESTROWANE W POLSCE. WIEM ZE MUSZE JE PRZEREJESTROWAC ALE CZY MUSZE ZMIENIAC OC ?? CZY NIE MOGE NA NIM JEZDZIC DO KONCA JEGO WAZNOSCI I POZNIEJ ZERWAC UMOWE I UBEZPIECZYC JE U SWOJEGO UBEZPIECZYCIELA?? OPISZCIE MI JESLI MOZECIE W JAKIEJ KOLEJNOSCI I CO GDZIE POWINIENEM ZALATWIAC I JAKA BEDZIE TEGO CENA?? Z GORY DZIEKUJE
Proszę nie pisać na Caps Lock |
| Ostatnio zmieniony przez niems 2008-04-17, 09:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
 |
QJaw

Twój pojazd: BMW e30 325i
Od kiedy prawko: 2003
|
Wysłany: 2008-04-17, 15:01
|
|
|
No więc OC z chwilą podpisania umowy przechodzi na nowego właściciela i możesz na nim jeździć do końca ważności.
w ciągu 30 dni musisz zarejestrować auto.
-Urząd skarbowy - opłacenie umowy 2% wartości
-Wydział komunikacji w starostwie powiatowym Idziesz z dowodem rejestracyjnym i tablicami (chyba ze autko jest z twojego powiatu i nie będa tablice zmieniane) Rej strujesz samochoód i dostajesz tymczasowy dowód "miękki"
-Ubezpieczyciel - z dowodem miękkim udajesz się do ubezpieczyciela i przepisujesz OC na siebie jeśli masz mniejsze zniżki niż poprzedni właściciel to będziesz musiał troszkę dopłacić aby róznicę między zniżkami uzupełnić
-w ustalonym terminie zgłaszasz się z dokumentami miękkim dowodem i OC do Wydziału komunikacji i odbierasz Dowód rejestracyjny :Trwały" |
|
|
|
 |
yamsha--k

Twój pojazd: golf
|
Wysłany: 2008-04-17, 18:01
|
|
|
| dzieki wielkie. mam jeszcze jedno pytanie bo umowe mam sporzadzona na dziadka (60% znizki) a ja jako 2 kupujacy (wspolwlasciciel). czy znizka dziadka bedzie przyznana w calosci czy jakas jej czesc tylko jesli ja jestem 2 kierowca??? |
|
|
|
 |
QJaw

Twój pojazd: BMW e30 325i
Od kiedy prawko: 2003
|
Wysłany: 2008-04-19, 20:43
|
|
|