|
Cos wiekszego do 20-25k zl |
| Autor |
Wiadomość |
ziax

Twój pojazd: Megane 1.4
|
Wysłany: 2008-03-27, 17:48 Cos wiekszego do 20-25k zl
|
|
|
Witam,
Poszukuje przestronnego, pakownego, ekonomicznego, malo awaryjnego, wygodnego samochodu (wiem, to powinny byc 3 samochody ;p) do pracy i dla rodziny (a raczej dla dosc okazyjnego przewiezienia 3-4 osob).
Najbardziej zalezy mi na bezawaryjnosci, ladownosci i niskich kosztach eksploatacji. Myslalem nad jakims kombi lub malym vanem, nie interesuje mnie model, kolor, etc., samochod do pokazania sie bede kupowal kiedys, teraz potrzebne mi cos, dzieki czemu bede zarabial. Raczej na pewno diesel, cos niekoniecznie bardzo mocnego, ale i nie mulowatego, mniej wiecej 100 koni by wystarczylo, pojemnosc w okolicach 2 litrow. Na razie znalazlem cos takiego, spelnialoby mniej wiecej moje wszystkie wymagania. Sila rzeczy rocznik raczej mniej wiecej po 2002 roku, da sie znalezc cos takiego ?
Jesli macie cos do polecenia to prosze o odpowiedzi, zalezy mi na czyms, czym bede mogl spokojnie pojezdzic chociaz te 3-4 lata, do czasu amortyzacji kosztow, jesli uwazacie, ze lepiej np. dolozyc te 10-15k (niby zawsze warto, ale zalezy mi na odpowiednim stosunku ceny do "jakosci" samochodu) to rowniez prosze smialo podawac propozycje. Generalnie mam problem z wyszukaniem niewyzylowanego samochodu po jakims przedstawicielu handlowym, bo jakos nie przekonuja mnie 3 letnie modele z ponad 200k km przebiegu.
Pozdrawiam i witam |
|
|
|
 |
 |
franki
Rallyman

Twój pojazd: Dodge grand

|
Wysłany: 2008-03-27, 20:18
|
|
|
| poszukaj A4 1.9TDI, wg mnie bezę spełniać warunki. niezawodne, pakowne, ogólnie dobre autko. |
_________________ "Proste dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Colin Mcrae
Colin ściga się teraz na niebiańskich Os-ach.
 |
|
|
|
 |
pompa92
Laguna The Best

Twój pojazd: Renault Lagu
Od kiedy prawko: 2010
|
Wysłany: 2008-03-27, 20:22
|
|
|
ja bym polecil astre 2 ew astre 3 kombi autka tanie w eksploatacji no i przedewszystkim ladnie sie prezentuja w miare pojemne autka ale jesli chcialbys cos wiekszego to vectre 2 lub omege 2 duze autka wszystkie sa w miare tanie w serwisowaniu wiec warto |
_________________ Moja Laguna http://forumsamochodowe.com/viewtopic.php?t=17535
to juz rok:)
 |
| Ostatnio zmieniony przez pompa92 2008-03-27, 20:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
DWmacius
Skuterzysta...

Twój pojazd: skuter - Suz
|
Wysłany: 2008-03-27, 21:06
|
|
|
A ja polecam Forda Focusa |
_________________ pozdrawiam
Masz jakiś problem
DWmacius@forumsamochodowe.com
Pisz - postaram się pomóc |
|
|
|
 |
franki
Rallyman

Twój pojazd: Dodge grand

|
Wysłany: 2008-03-27, 21:06
|
|
|
| pompa92 napisał/a: | no i przedewszystkim ladnie sie prezentuja |
weź mnie nie dobijaj, przecież wygląd jest nieważny. |
_________________ "Proste dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Colin Mcrae
Colin ściga się teraz na niebiańskich Os-ach.
 |
|
|
|
 |
Ghost
Techno 4ever

Twój pojazd: Laguna sTylE
Od kiedy prawko: 2013
|
Wysłany: 2008-03-27, 21:41
|
|
|
franki, To sie tak mówi wygląd jest nie ważny a jak przyjdzie co do czego to wiesz co zaś jest bardzo fajne auto pakowne niezły silnik niezłe wyposażenie ale nie ta linia wiesz znam dobrze takie problemy to się tylko tak mówi
Pozdro |
_________________ /F/I/A/T/ 126p 650Evo MAŁY CIASNY ALE WŁASNY
 |
|
|
|
 |
pompa92
Laguna The Best

|
|
|
|
 |
ziax

Twój pojazd: Megane 1.4
|
Wysłany: 2008-03-27, 23:24
|
|
|
Dzieki za odpowiedzi, przegladalem ceny poszczegolnych modeli, audi niestety jest troche za drogie, musialbym dolozyc drugie tyle, a i tak bylby to samochod 7 letni z dosc duzym przebiegiem (chociaz moze w tym przypadku nie ma to az tak duzego znaczenia), astra jest troche za mala (albo mi sie taka wydaje, musialbym dokladnie poogladac na zywo), vectra lub omega podobnie jak audi, musialbym dolozyc jeszcze te ~15k, focus wychodzi w tym porownaniu najlepiej, 4 letni mozna dostac za 20-25k z homologacja ciezarowa (zapomnialem o tym wczesniej, ale to dosc istotny szczegol, nie niezbedny, ale przydatny), gdzie jest haczyk ? Moze ktos z tu obecnych posiada lub posiadal ten pojazd i podzieli sie wrazeniami ? Moj ojciec ma stara sierre, kupil ja 5 letnia w polowie lat 90 i od wtedy praktycznie niczego w nim nie wymienial (oczywiscie poza tym, co sie zwyczajnie zuzywa), ale w koncu to inne czasy, inny model, pewnie inny kapital (nie znam historii forda , na razie wychodzi mi najekonomiczniej, ponizej 20 zl stalych kosztow dziennie.
Wyglad naprawde nie ma znaczenia, chociaz w sumie wszystkie powyzsze mi sie podobaja (najbardziej focus, moze dlatego, ze na razie najbardziej mi odpowiada ;p), ten samochod ma zarabiac (a raczej przy jego pomocy mam zarabiac), miec w miare niskie koszty stale i wszystko, co napisalem w pierwszym poscie, cos dla oka bede kupowal kiedys z zysku, na razie nie stac mnie na te 20-30 zl dziennie tylko po to, zeby jezdzic czyms, co ladnie wyglada (choc to pojecie wzgledne). Powiedzmy, ze dla oka zostanie moj obecny pojazd, 11 letnia megane, podczas kupna bralem pod uwage niska konsumpcje paliwa, niska deprecjacje wartosci i wlasnie wyglad, kiedys pewnie kupie po prostu nowszy model. |
|
|
|
 |
pompa92
Laguna The Best

|
Wysłany: 2008-03-27, 23:50
|
|
|
| niestety nie mialem dosc mocnej stycznosci z focusem ale jakos nie mam przekonania do fordow za to jestem do opla i renault do audi rownierz ale jesli chcesz zarabiac do moze jakiegos peugeota z HDi wiem ze nie macie przekonania do francuzow i jak zwykle bedzie mowa o zawieszeniu juz znam te uroki ale decyzja nalezy do ciebie dobrym rozwiazaniem bylby 307 sw niestety troche kosztuje ale za to silnik malo pali |
_________________ Moja Laguna http://forumsamochodowe.com/viewtopic.php?t=17535
to juz rok:)
 |
|
|
|
 |
CJ Zakalec
Swiftoholik

Twój pojazd: będzie Swift
|
Wysłany: 2008-03-28, 13:09
|
|
|
Znajoma ma focusa i nie narzeka ale lepiej poszukaj z wujkiem google jakiegoś forum focusa i przejrzyj kącik warsztat czy coś takiego, wtedy dowiesz się co najbardziej siada w nim i ile to kosztuje |
_________________ Suzi- taka mała a taka szybka
Silvia- ładnie rzuca tyłeczkiem
I Silvia & Suzi
 |
|
|
|
 |
MorgothV8
BiXenon D2S 4300K

Twój pojazd: A8 D2 4,2 qT
Od kiedy prawko: 2000
Dołączył: 18 Cze 2007 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 2008-03-28, 13:18
|
|
|
Bierz A8 z 94-95 roku, spełnia wszystkie twoje kryteria poza ekonomicznością
|
_________________ BiXenon D2S OSRAM4300K powered by Heveliusz |
|
|
|
 |
Smigol

Twój pojazd: Acura
|
Wysłany: 2008-03-28, 22:45
|
|
|
franki znowu jest ŚMIESZNY... A4 pakowne... Cha, cha, cha... Ten człowiek to niczego się już nie nauczy tylko ciągle audi TDI i Vw TDI... Szkoda mi Ciebie...
Za taką kwotę to spojnie w dieslu np.: Dodge Caravane, Honda Accord, mazda 626, Toyota Avensis, Toyota Camry, Focus, Astra III, Nissan Primera... I wiele innych... |
_________________ Fortuna favet fortibus... |
|
|
|
 |
WLOCHACz

Twój pojazd: rebus na max
|
Wysłany: 2008-03-29, 14:54
|
|
|
| a co powiesz na vana jakiegos masz polaczenie rodzinny samochodzik + pakowny |
|
|
|
 |
przemeq
bimmerholic

Twój pojazd: BMW e30 320i
Od kiedy prawko: 2001
|
Wysłany: 2008-03-30, 14:04
|
|
|
| audi wielkie nie jest to fakt, może skode octavie kombi TDI?? |
_________________ błogosławieni Ci którzy nie mając nic do powiedzenia nie próbują ubrać tego w słowa
szukam e30 320i lub e34 525i (m50)
 |
|
|
|
 |
pompa92
Laguna The Best

|
|