|
Bezpieczeństwo na drogach? |
| Autor |
Wiadomość |
Donald

Twój pojazd: vw
|
Wysłany: 2008-07-30, 20:56 Bezpieczeństwo na drogach?
|
|
|
Jak sądzicie co jest największym zgorzeniem na drogach. Zastanawiam się do jakich wniosków wy doszliście bo ostatnio dużo jeżdżę po Polsce i to co zaobserwowałem mnie osobiście w pewnych momentach przeraża. |
|
|
|
 |
 |
Dishman

Twój pojazd: Opel
|
Wysłany: 2008-07-30, 22:05
|
|
|
| Prędkość i alkohol. |
|
|
|
 |
niems
Forum Samochodowe

Twój pojazd: C 220cdi Avg
Od kiedy prawko: 2000
|
|
|
|
 |
MorgothV8
BiXenon D2S 4300K

Twój pojazd: A8 D2 4,2 qT
Od kiedy prawko: 2000
Dołączył: 18 Cze 2007 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 2008-07-31, 08:35
|
|
|
1. Głupota
2. Brawura
3. Cwaniactwo
4. Chamstwo
5. Stan dróg
6. Tłok korki, jedzie 1000 samochodów i w sumie jest w nich 1007 osób
7. Pośpiech
Ogólnie jest dno. Szczególnie koło stolycy punkty 1-7 jak nic w 50% mijanych samochodów
Witamy w głupim kraju gdzie każdy każdego by sprzedał za 50 gr a podstawową zasadą jest: zysk za wszelką cenę, ja muszę być lepszy oraz spieprzaj dziadu |
_________________ BiXenon D2S OSRAM4300K powered by Heveliusz |
| Ostatnio zmieniony przez MorgothV8 2008-07-31, 08:37, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Donald

|
Wysłany: 2008-07-31, 12:47
|
|
|
| Tych co wsiadają na bani do samochodów to nie wiem zabrać prawko i samochód i jak dla mnie to i tak mało. Niestety zgadzam się pośpiech i prędkość ale przecież nie zbawi nas 10 min czasami wystarczy pomyśleć ale nie każdy kierowca moim zdaniem potrafi. |
|
|
|
 |
BartekCFC

Twój pojazd: Nissan 350Z
Od kiedy prawko: 2012
|
|
|
|
 |
bruno1110

Twój pojazd: Bmw e46 328
|
Wysłany: 2008-07-31, 13:23
|
|
|
| Do tych wszystkich punktów dodać trzeba jeszcze nieumiejetne wyprzedzanie.... (wyprzedzanie na trzeciego) i i nie ustapienie pierwszeństwa przejazdu... |
|
|
|
 |
BartekCFC

Twój pojazd: Nissan 350Z
Od kiedy prawko: 2012
|
|
|
|
 |
Dishman

Twój pojazd: Opel
|
Wysłany: 2008-07-31, 15:31
|
|
|
| niems napisał/a: | | Co do prędkości to nie i tak. Zależy jak jedziesz. Można jechać szybko i bezpiecznie. |
Moim zdaniem, albo zasuwasz szybko i ostro wyprzedzasz, albo daj sobie siana. Już nie raz jechałem w trasie za takim typem, co jak ma wolny kawałek drogi, to jedzie 150 km/h, a byle jaki TIR na drodze i wlecze się za nim. Na odcinku 100 km koleś jechał tyle co ja, a spalił ze 2 litry paliwa więcej.
Ale, co kto lubi. | MorgothV8 napisał/a: | | Ogólnie jest dno. Szczególnie koło stolycy punkty 1-7 jak nic w 50% mijanych samochodów |
Bo oni jadą po bułki do Realu i wracają z powrotem. Ewentualnie stołują się w McDrive'ach.
Widzę, że nie tyle mnie bawi jak ktoś kupuje auto żeby dojeżdżać 2 km do pracy
Aha i jeszcze irytują mnie motocykliści, a raczej ich gadka. Ciągle powtarzają, żeby patrzeć w lusterka. OK, patrzę i każdy normalnie jadący pojazd zobaczę w porę, ale bardzo często mi się zdarza, że motocyklistę w lusterku widzę w ostatnim momencie. Dlaczego? Dlatego, że motocykl wyprzedza wszystkich i jedzie bardzo szybko. 10 sekund temu nie było go w lusterku, a teraz już jest..., a właściwie go nie ma, bo już mnie wyprzedza.
Motocykliści, ja naprawdę patrzę w lusterka i jeszcze nie zajechałem drogi żadnej wyprzedzającej mnie osobówce, ale jeździcie po prostu zbyt szybko i dajecie mi szansy na zobaczenie Was. A to Wam bardziej niż mnie powinno zależeć na bezkolizyjnej jeździe.
Motocyklista prawie na pewno się zabije, a ja co najwyżej będę poturbowany i samochód do blacharza. |
|
|
|
 |
Donald

|
Wysłany: 2008-08-01, 14:18
|
|
|
| Popieram motocykliści na drogach to jest spore zagrożenie. Ja osobiście ich nie widzę zawsze się pojawiają tam gdzie ich nie powinno być teoretycznie. Nie wiem gdzie oni mają rozum bo prawda jest taka jak mówisz ze to oni powinni uważać na samochody bo nas chroni puszka a ich niestety nic nie chroni. Mało tego że jeżdżą nie stosując się do przepisów to jeszcze rozwijają takie prędkości nawet w korkach… |
|
|
|
 |
|
|