Użytkownik: Hasło:
Strona główna Darmowa Rejestracja Zaloguj Szukaj
FAQ Regulamin

rss feed Forum Samochodowe » Samochody osobowe » Chcę kupić lub kupiłem/-am samochód
Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w wyborze
Autor Wiadomość
piotrmedrygal

Twój pojazd: brak
  Wysłany: 2008-06-06, 12:37   Pomoc w wyborze

Witam. Bardzo prosze o pomoc w wyborze autka. Jestem studentem zależy mi na samochodzie który ma słuzyc do dojazdu na uczelnie. Autko chce kupic do 10 tys zł. Wybór wacha sie obcenie miedzy:
-VW Polo 97r. 170tys przejechane(raczej nie kręcony licznik), (bardzo dobry stan techniczny), klimatyzacja, elektryczne szyby, silnik 1,4 benzyna, 60KM. (pali jak na 60KM dużo, tzn nie wiem dokładnie ile ten egzemplarz, ale patrzyłem na necie na rankingi spalania to ludzie piszą ze potrafi to zjeśc nawet 10litrów w miescie), 10300zł, jak to VW raczej niezawodne<-- autko od dalszego znajomego
-daewoo lanos, od znajomego który prowadzi komis samochodowy (wiec nie przekrecane jak to w komisach bywa, i nie narzucona marża), sedan, 2001rok, (podobno niecałe 90tys km), bez klimy, za to instalacja gazowa, silnik 1,6 16V 106KM, 10000zł, ... czesci w cenie podobnej jak do VW, dużo taniej wyjdzie mnie jazda (gaz), oczywiście jak to koreańce gorsze wykończenie, większa awaryjnośc, brak klimy
-honda Civic (nie mam upatrzonego modelu)- auto do poszukiwań, tej cenie idzie znaleźc cos z klima, nie opłaca sie raczej instalacja gazowa bo auto 90KM spali mniej niz Polo 60KM. Autka raczej niezawodne, czesci drozsze niz w w/w modelach. Lecz znaleźc dobry egzemplarz bedzie na pewno trudno (zazwyczaj mlodzi tym jezdża; raczej ludzie nie pozbywaja sie civica ktory sie dobrze sprawuje).
Dylemat mam wielki, miedzy autkiem raczej niezawodnym (polo) palącym jak na swoja moc stosunkowo duzo, lecz posiadajacym klimatyzacje (potrzebne bardzo w lecie). Lanos-bardziej zawodne auto (tata ma lanosa to cos o tym wiem), lecz tanie w utrzymaniu (cześci, gaz). I trzecie (bardzo bardzo fajne auto)-Honda- raczej dlugo bym szukal az bym znalazł tak dobrze utrzymany egzemplarz jak to POlo, lecz gdybym znalazł to moc i spalanie nieporównywalne. Dodam jeszcze ze na poczatku szukałem auta które miałoby najlepiej 170KM pod maską, lecz gdy zobaczylem polo 60KM zaczalem sie zastanawiac czy nie lepiej zainswestowac w niezawodnosc. Robie około 600km miesiecznie.
Pozdrawiam Piotr
P.S. chwała temu kto przeczyta cały mój wywód, ale sie rozpisałem
Postaw piwo autorowi tego posta

Rejestracja ZA DARMO
MTASIU

Twój pojazd: szukam
Wysłany: 2008-06-06, 16:16   

a golf?? lub astra?

rafaello73

Twój pojazd: vw polo
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-06-06, 22:32   

Ja mam polo clasic z 96 roku od 4 lat.Auto jest bardzo dobre, faktycznie jak na 1.4 sporo pali ale jest niezawodne. Oprócz wsp kier i centr zamka nie ma innych bajerów ale przez te 4 lata mnie nie zawiodło.
Niestety będę sprzedawać, juz szukam nowego autka i jak większośc mam spory dylemat.Trochę czytam i przeglądam net i coś się wybierze.

kaban99722
Lubie Szybko Jeździć

Twój pojazd: audi a4,s51
Od kiedy prawko: 2012
Piwa: 4/1
Ostrzeżeń:
 2/5/10
Wysłany: 2008-06-12, 09:34   

NAjlepszym wyjsciem bedzie jednak civic.
mazda 323f 1.5 16v

Borys221

Twój pojazd: vw
Wysłany: 2008-06-16, 01:48   

witam mam takie pytanie chce kupic auto i nie bardzo wiem jakie a mysle tak o
vw golf 4
vw passat - aczkolwiek slyszalem ze passki maja nieciekawe zawieszenie .
octawi

I wszystko w tdi najmniej 110 km

i wlasnie nie wiem co bedzie najmniej awaryjne i najbardziej ekonomiczne

POZDRO

kaban99722
Lubie Szybko Jeździć

Twój pojazd: audi a4,s51
Od kiedy prawko: 2012
Piwa: 4/1
Ostrzeżeń:
 2/5/10
Wysłany: 2008-06-16, 07:32   

Cytat:
vw golf 4

;)
mazda 323f 1.5 16v

rss feed Forum Samochodowe » Samochody osobowe » Chcę kupić lub kupiłem/-am samochód
Odpowiedz do tematu