Joker1989
Feel the power

Twój pojazd: Ford Connect
Od kiedy prawko: 2008
|
Wysłany: 2008-05-01, 16:56 Kilka propozycji samochodów za 5-7.5 tys które wybrać?
|
|
|
Witam zamierzam się z kupnem samochodu w granicach od 5 do 7.5 tys. złotych, najchętniej wole auta 4/5 drzwiowe, rodzinne, wiadomo żeby było ekonomiczne, niezawodne jak to sie mówi lać i jechać itp. ale zdaje sobie sprawne ze za ta cenę nie można mieć wszystkiego,m wybrałem sobie poszczególne modele i z każdym sie zapoznałem po opiniach i opisze co wiem który waszym zdaniem jest najlepszy do zakupu, oto one, auta w rocznikach 1994 - 1996:
1.Mitsubishi Lancer 1.6 benzyna 113KM - Jest to auto które najbardziej mi sie podoba, z tego co czytałem niezawodne,doskonale trzyma się drogi i posiada świetną skrzynię biegów i przede wszystkim dynamiczne 113KM mówi za siebie dlatego silnik 1.6 jest tez 1.3 ale to tylko 75KM i ponoć za słaby, a spalanie podobne ,ale właśnie spalanie troszkę mnie przeraża w mieście potrafi dojść do 10l zaś na trasie już lepiej bo 6l
2.Nissan Almera 1.4 benzyna 87KM - Również same pochlebne opinie, że niezawodny, świetnie wchodzi w zakręty, rodzinny, obszerne wnętrze, świetne hamulce, spalanie średnie 7-7.5l, ale ponoć trzeba uważać na rdzę i wyciszenie takie sobie
3.Seat Cordoba/Toledo - 1.4 60KM/1.6 75 KM - Również dobrze oceniany samochód, zalety to b.duży bagażnik,mało awaryjne auta, tani w utrzymaniu, tanie i łatwo dostępne części, spalanie między 6-8l
4.Fiat Brava 1.4 80KM/1.6 103 KM - O dziwo dla mnie również przychylnie oceniany samochód jak na Fiata, zalety to: ponoć dynamiczny silnik, łatwo dostępne części i tanie, sporo miejsca w środku, spalanie zaś 6-9l
5.Honda Civic Sedan 1.5/1.6 90KM - Kolejny Japończyk, o tym aucie naczytałem sie w samych superlatywach, przede wszystkim niezawodne lejesz i jedziesz, również że wspaniale sie prowadzi, ma dynamiczny silnik,dobre wyciszenie nawet przy wysokich obrotach, spalanie 6-8l również skłaniał bym sie ku temu autu ale ciężko jest znaleźć tego typu modle za ta cenę, a jak jest to +opłaty
6. Myślałem też o Toyocie Carina, Corolla - wiadomo Toyota to Toyota tylko że drogie autka, i niektóre modele dużo palę
Może macie jeszcze jakie inne auta do zaproponowania za pomoc bede wdzięczny
Pozdrawiam Joker1989 |
|