|
Zakup autka do 45k Diesel ,mam typy , podaje konkrety;) |
| Autor |
Wiadomość |
Arronax

Twój pojazd: Golf III
Od kiedy prawko: 2005
|
Wysłany: 2008-06-23, 16:34 Zakup autka do 45k Diesel ,mam typy , podaje konkrety;)
|
|
|
witam ,
moj pierwszy post tutaj ale mam nadzieje , ze pomozecie .
Otoz tak. Przymierzam sie do zmiany samochodu (wlasciwie moj ojciec) .
Podstawowe wymagania co do samochodu sa takie zeby to byl diesel , palil nie za duzo , byl malo awaryjny i byl dosyc duzy (sedan lub kombi).
Juz od jakiegos miesiaca myslimy co kupic i ciagle to wpadamy na nowe pomysly i lista sie wydluza , zamiast skracac.
Poczatkowo mialo to byc audi A6 , potem passat teraz cos ojciec mysli nad mesiem E klasa.
Mi i bratu podoba sie najbardziej audi ale czytalme troche i wyszlo ze nie jest to samochod raczej tani w utrzymaniu , a jak cos sie popsuje to koszta naprawy sa duze .
Po samochod bylby prawdopodobnie wyjad do niemiec , ale nie jest to jeszcze pewne.
Moje typy :
Passat B5 lub nawet jak da rade i B6 1.9 TDI >=130KM
Audi A6 tez jakies 1.9 TDi , rocznik pewnie 2001-2003
Mercedes E klasa 220 , 270 CDI (chyba one sa ) rocznik pewnie 2001-2002
i to byly wsumie dyskutowane samochody tylko z ojcem. Ja znalazlem jeszcze kilka :
Opel vectra C rocznik pewnie 2004-2005
Mazda 6 2.0 rocznk 2003-2005 ( jak ze spalaniem i kosztami czesci oraz awaryjnoscia?)
moze ewentualnie jakis citroen C5 lub BMW seri 5?
sam juz naprawde niewiem .
Wsumie wydaje mi sie ze passat nie bylby zlym wyborem ale sa 2 nie pasujace mi rzeczy w tym samochodzie :
1 kradna
2 strasznie popularny
bo tak pozatym to przeciez bardzo porzadny samochod ( tka mi sie wydaje) , mamy teraz golfa III od 7 juz lat (sic!) i naprawde nic nie trzeba dokladac do tego samochodu a i pojedzie na wszystkim prawie cos sie wleje;] Stary juz jednak i zaczyna korodowac wiec czas zmienic.
Wsumie chyba teraz , na ten moment to najbardziej mi sie podoba mazda .
Chcialbym jednak ogolnie o rozne opinie na temat tych samochodow , kogos kto posiada , kto zna sie , i co polecacie.
W audi nie te koszta utrzymania zniechecaja troche jesli prawda jest ze Audi w dieslu to nie najlepszy wybor bo tak to samochód mi sie bardzo podoba.
mam nadzieje , ze pomozecie choc troche
PS. samochod bylby chyba ciagniety z niemiec , ale przeczytalme troche na tym forum nawet , ze wszystko pieknie wyglada na stronkach typu mobile.de a prawda jest zupelnie inna wiec takie mieszane odczucia mam co do tego wyjazdu.
pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez Arronax 2008-06-23, 16:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
 |
niems
Forum Samochodowe

Twój pojazd: C 220cdi Avg
Od kiedy prawko: 2000
|
Wysłany: 2008-06-23, 18:52
|
|
|
| Arronax napisał/a: | | Mercedes E klasa 220 , 270 CDI (chyba one sa ) rocznik pewnie 2001-2002 |
Jest ciekawa, ale to starsza buda W210. Silniczki 2,2cdi bardzo dobre. Auto bardzo fajne
Też rozważałem kiedyś, ale podobno zawieszenie się sypie i 1,9tdi to za mało wg mnie na taką masę.
| Arronax napisał/a: | | B6 1.9 TDI >=130KM |
Bardzo fajne auto, sam rozważałem zakup. Dosyć dobrze oceniane |
_________________ Zapraszam Ciebie Gość do komentowania
Tuning - zwiększ moc, tuning wizualny:
http://forumsamochodowe.com/viewforum.php?f=2
Formuła F1: Robert Kubica, Kovalainen, Heidfeld, Massa, Raikkonen, Hamilton...
http://forumsamochodowe.com/viewforum.php?f=106
Kredyt samochodowy
http://www.finanse.forums...ytysamochodowe/
Ubezpieczenia samochodowe
http://www.finanse.forums.../ubezp_sam.html |
|
|
|
 |
Michał

Twój pojazd: VW Touran
|
Wysłany: 2008-06-23, 18:54
|
|
|
| A ja daje ci inną propozycje. VW Touran 1.9 TDI 105KM. Spalanie w granicach 6l. Auto bardzo wygodne. na pewno znajdziesz tourana z dość nie duzym przebiegiem i dobrym wyposażeniem co do 45tys. Naprawde polecam. |
|
|
|
 |
pompa92
Laguna The Best

Twój pojazd: Renault Lagu
Od kiedy prawko: 2010
|
|
|
|
 |
Arronax

|
Wysłany: 2008-06-23, 23:26
|
|
|
| pompa92 napisał/a: | | ja bym polecil rowniez peugeota 407 |
szczerze mowiac tez troche myslalem nad tym modelem , mi sie nawet podoba ale jakos ojcu nie za bardzo . Szczerze mowiac i ja nie jestem przekonany do francuskich samochodow.
Tak na serio napalilem sie juz na te mazde , nawet w polsce sa oferty za 2004 rok lekko ponad 40k ze skora juz:) Tylko ciekawe ile prawdy jestr w tym co pisza sprzedawcy , a rocznik 03 juz i po 35k mozna dostac .
Np: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5558665 jesli wszystko jest prawda co w opisie to chyba naprawde niezla okazja |
|
|
|
 |
niems
Forum Samochodowe

Twój pojazd: C 220cdi Avg
Od kiedy prawko: 2000
|
|
|
|
 |
Arronax

|
|
|
|
 |
Adamo$$$
Lowrider$

Twój pojazd: chevy impala
Od kiedy prawko: 2011
|
Wysłany: 2008-06-24, 12:47
|
|
|
No to raczej to nie jest aż tak podejżane ale to że japoniec to zaleta że niby żadko sie psują ale także że mają dobre motory itp lecz wadą może sie okazać cena częsci do tych aut musiał byś to sprawdzić , bo tak to ci zabardzo nie powiem...
W audi i pasacie jest zawieszenie 8 wachaczowe więc jest troszeczku ch** jak na nasze drogi... Wiem bo starszy naprawia auta i nato trochę nażekają klijenci ...
Możesz jeszcze sie rozejrzec nad przedostatnim mondeo ponoć dobry tylko że trzeba na motor uwarzać bo naprawy lecą czasem w tysie ..
Pozdro .. |
_________________ Eazy-E - Real Muthaphukkin G's
NWA - Straight Outta Compton
Eazy-E-Sniper
I w miasto na 144 szprychach bo oto tu chodzi "G"!
 |
|
|
|
 |
przemeq
bimmerholic

Twój pojazd: Mercedes
Od kiedy prawko: 2001
|
Wysłany: 2008-06-24, 15:45
|
|
|
Mercedes E, BMW 5, Audi A6 wszystkie te samochody są niezłe, tanie w utrzymaniu na pewno nie będą, w końcu to klasa premium
Audi ma strasznie drogie zawieszenie, silnik 1.9tdi nie będzie zbyt dynamiczny, znowu 2.5TDI V6 ma pewne wady konstrukcyjne (wycierają się wałki rozrządu)
Mam mercedesa w210 E270CDI i jest to świetne auto, koszt utrzymania nie są wielkie, ma dużo prostsze zawieszenie, silniki mają tendencję do falowanie obrotów, okular potrafi zardzewieć na rantach przednich błotników, nie bierz silnika 2.2cdi, jest zdecydowanie za słaby, szybko będziesz żałował, 2.7cdi jest ok
BMW- miałem e39, jak dla mnie zdecydowanie najlepszy z tej trójki, genialne prowadzenie, ogromny komfort, i przede wszystkim radość z jazdy unikać starszego silnika TDS, słaby i dość awaryjne, a kosztowny w naprawach, 3.0d jest świetne, dobre osiągi i akceptowalne spalanie
wszystkie te diesle mają wspólną wadę, zazwyczaj są straszliwie zajeżdżone, a takiego jak kupisz to wydasz majątek na naprawę, nieważne czy to BMW, audi czy VW, czy opel
ps nie porównuj Audi, Mercedesa, BMW do VW, Mazdy czy Opla, bo to nie ta liga, nieważne że starsze, Opel Mazda czy VW nigdy nie dorównają wielkiej niemieckiej trójcy
ps jak coś to mogę napisać coś o BMW 5er (e39) lub Mercu 270CDI (w210) bo takie miałem/mam, tylko pytaj konkretnie |
_________________ błogosławieni Ci którzy nie mając nic do powiedzenia nie próbują ubrać tego w słowa
szukam e30 325i lub e34 525i (m50)
 |
|
|
|
 |
Arronax

|
Wysłany: 2008-06-24, 17:09
|
|
|
mowiac szczerze to teraz juz najbardziej sie rozgladam z amzda 6 Czytalem sporo o tym samochodzie i raczej wiekszosc testow /ludzi /opini jest dobra/zadowolona a i samochod podoba mi sie z wygladu . Jesttez z tego co sie zorientowalem naprawde niezawodny raczej i od kilku juz lat zajmuje 1 miejsce w ilosci awarii( w sensie ze najmniej). Jeszcze volvo s 60 mi chodzi po glowie.
Ogolnie mam takie pytanie . Czy warto jezdzic po samochod z firmami oglaszajacymi sie w internecie , ze sie w tym specjalizuja i pomogaja komplekoswo? np http://auto-camp.pl czy jak juz jechac to lepiej samemu ( znaczy wiadomo z kims kto sie zna i kilka samochodow sprowadzil juz- ojciec ma kumpla takiego co sprowadza ale na pewno kompleksowo na samochodach to on sie nie zna )
Czy dac sobie spokoj wogole z wyjazdem i probowac kupic w polsce? |
|
|
|
 |
kaban99722
Lubie Szybko Jeździć

Twój pojazd: audi a4,s51
Od kiedy prawko: 2012
|
Wysłany: 2008-06-26, 10:09
|
|
|
| A6 |
_________________ Audi a4 1.9 tdi avant,
simson s51 60ccm,
seat toledo 1.9 tdi,
mazda 323f 1.5 16v |
|
|
|
 |
WAinfobroker

Twój pojazd: mustang GT &
|
Wysłany: 2008-06-29, 01:35
|
|
|
| niems napisał/a: | | Ja bym unikał okazji. Na forum nie jeden raz był opisywany problem z nimi związany. Jeżeli mogę doradzić to szukaj auta w normalnej cenie. |
W pełni się zgadzam, za oceanem też trafiają się super okazje auta 50% tańsze od średniej ceny rynkowej a po sprowadzeniu okazuje się, że autko pływało po zatoce meksykańskiej.
Klienci często (bez urazy) jak koń z klapkami na oczach nie zastanawiają się nad tym dlaczego cena jest tak niska, okazja to kupuję a problemy rozpoczynają się po sprowadzeniu. |
_________________ Szukasz nie znalazłeś, ja wyszukam dla Ciebie. Na żądania niemożliwe potrzebujemy jeden dzien a na cud pare dni.
 |
|
|
|
 |
|
|